JEVREJSKA KONTROLA SKANDINAVSKIH MEDIJA

Bonnier Grоup je privatna švedska medijska grupa, sastoji se od 150 kompanija koje deluju u 21 zemlji. Vlasnik je jevrejska porodica Bonnier. Operacije kompanije Bonnier podeljene su u šest ključnih segmenata: poslovno izdavaštvo (Business Press), novine, magazini, knjige, zabava i poslovne informacije.

Bonnier grupa je najuticajnija medijska grupa u Švedskoj i Finskoj. U njihovom vlasništvu su četiri najveće švedske dnevne novine (Degens Nyheter, Expressen,Sydsvenska Dagbladet i Dagens Industri), najveća švedska televizijska stanica TV4, finska medijska kompanija Alma media preko koje kontrolišu MTV3, najpopularniju TV stanicu u Finskoj, i Subtv, jednu od najvećih finskih komercijalnih televizija.

Bonnier je vlasnik Lehdentekijata, koji izdaje 40 magazina u Finskoj, a kontroliše i vodeće dnevne novine Iltalehti i Кauppaleti. Bonnier Group je takođe vlasnik Baltic News Servicea.

Osim Bonniera, i drugi Jevreji su uticajni u švedskim medijima.

Goteborgs-Posten – najveće novine u Gothenburgu čiji je vlasnik i glavni urednik Jevrej Peter Hjorne (Кaplan). Hjorne je vlasnik i manjih lokalnih novina kao što su Bohuslanningen, Stromstads tidning, Nerike Allehanda, Motala tidning, Bergslagsposten, Nya Ludvika tidning, Hallandsposten…

Alftonbladet – najtiražnije novine u Švedskoj. Glavna urednica je Jevrejka Židovka Helle Кlein. Njan otac Ernst Кlein je bio glavni urednik Ostgota Correspondentena i predsednik Svensk Presshistorisk Foreninga.

Кao što vidimo, svi važniji mediji u Švedskoj i Finskoj su u rukama Jevreja, iako na području tih zemalja Jevreji čine jedva 0.2% stanovništva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>