SUĐENJE PO TALMUDU!

Sudija smanjio kaznu pedofilu, prihvatajući njegovu tvrdnju da je trogodišnja žrtva „tražila“ da bude silovana!

M. Marc Kelly, sudija Vrhovnog suda u Orange Countyju, smanjio je zatvorsku kaznu pedofilu sa 25 na 10 godina, tvrdeći da „on nije nameravao povrediti” trogodišnju devojčicu koju je silovao. Takođe je prihvatio tvrdnju silovatelja Kevina Rojanoa da je devojčica izazvala čin sodomije. Rojano je u svojoj obrani rekao „ona me zamolila da to učinim”.

Rojano je 3. decembra osuđen za sodomizaciju deteta mlađeg od 10 godina i lascivno delo sa maloletnikom. Pedofil je prvobitno osuđen na 25 godina zatvora. No, sudija Kelly je naknadno smanjio kaznu za čitavih 15 godina, izjavivši kako bi maksimalna zatvorska kazna bila „okrutna i neobična kazna”, jer 20-godišnjak nije pokazao „bezćutno nepoštovanje dobrobiti (žrtve)”.

Tužioci su rekli da je Rojano 4. juna igrao video igrice u garaži svoje kuće u Santa Ani, kad je trogodišnja rođaka u nju zalutala, a istražitelji su „zaključili“ da ga je devojčica seksualno uzbudila, te da je nasrnuo na nju. Dok je tražila dete, majka devojčice nije mogla ući u zaključanu garažu, jer je Rojano pokrio usne devojčice kako bi je sprečio da viče. Rojano je nakon nekog vremena pustio žrtvu iz garaže, ali majka nije bila svesna zlostavljanja, sve dok se njena devojčica nije počela žaliti na bol.

„Razmotrivši činjenice slučaja gospodina Rojana, način na koji je počinjen ovaj prekršaj nije tipičan za grabežljivu, nasilnu, brutalnu sodomizaciju deteta”, rekao je sudija u svojoj odluci. „Gospodin Rojano nije tražio ili vrebao (žrtvu). Igrao je video igre i ona je zalutala u garažu. Neobjašnjivo je postao seksualno uzbuđen, ali ne izgleda da je svesno nameravao naškoditi (žrtvi) kad ju je seksualno napao.”

Sudija Kelly je takođe rekao da je Rojano, koji je bio zlostavljan kao dete, zaslužio blažu kaznu, jer je izjavio kako žali zbog sodomizacije trogodišnje devojčice.
„Iako je ozbiljno i vredno prezira, to se ne može uporediti sa situacijom u kojoj pedofilni grabežljivac vreba nevino dete”, tvrdi sudija. „Nije bilo nasilja ni bezćutnog nepoštovanja dobrobiti (žrtve).”.

Tužioci su izjavili da se ne slažu sa „nečuvenom” odlukom sudije da se smanji kazna zatvora Kevinu Rojanu i da se nameravaju žaliti da  se kazna promeni.

Izvor:YourNewsWire.com