BOG ILI MASOVNI UBICA

Bog je stvorio čoveka na svoju sliku i priliku da bi nakon toga, valjda nezadovoljan vlastitom kreacijom, jednostavno pobio ogroman broj tih istih ljudi.

Koliko se puta u Svetom pismu spominju klanja, uništenja, ubistva, razne pošasti i slične grozote, teško je nabrojati. Svevišnji je, što lično što naredbom odozgo, uništio oko šezdesetak gradova i gotovo čitav živi svet u sveopštem potopu, poštedevši jedino Nou, njegovu porodicu i nekoliko životinjskih vrsta. Taj „dobri i pravedni“ Bog uglavnom proklinje i preti, a ništa bolje nije odgojio ni svog jedinorođenog sina Isusa, koji je u sav popis strahota uveo još i pakao.

Biblija, kao retko koja knjiga potiče na nasilje, homofobiju, versku netrpeljivost, etničko čišćenje, mizoginiju i mržnju spram čoveka uopšteno. Ubistva male, tek rođene dece, njihovih roditelja, trudnica, staraca i invalida u njoj je sasvim normalna pojava, a Bogu je posebno drago spaljivanje ognjem; dakle upotreba teške artiljerije. Na taj je način starozavetni šef sravnio sa zemljom gomilu gradova i sve živo u njima. Zaista se vrhunska „dobrota i ljubav“ mogu pročitati u Božjoj knjizi napisanoj uz nadahnuće Duha Svetoga, za koga čak ni biblijski apologeti nemaju suvislo objašnjenje ko je taj lik zapravo…

„Dobri Bog“ ne samo da svoj gnev prosipa po živućim stanovnicima Zemlje, nego proklinje i njihovu decu, unuke, sva buduća pokoljenja, pa i čitave narode. Usput, kao pravi vrhovni zapovednik naređuje ratove, klanja, silovanja, pljačke, paljenje i uništenje svega što mu se nađe na putu. Treba samo malo podrobnije zaviriti i pročitati Stari zavet, pa da držeći se njega postanete masovni ubica bez konkurencije, jer tamo sve vrvi nebeskim naredbama tipa „Uđite i pobijte ih“„Navalite ratnici!“„Sve što diše posecite oštrim mačem, neka ne živi.“ i sličnim „ljubavnim“ porukama. To je prava reč Jahvina! Hosana u visini!

On je pravi Otac „moralnog“ Isusa, koji kasnije nastavlja njegovo delo i proklinje sve one koji ga ne priznaju za Sina Božjeg i Mesiju pa kroz Jevanđelje po Mateju 5, 17-18 poručuje pun „miroljubivosti“„Ne mislite da sam došao dokinuti Zakon i Proroke. Nisam došao dokinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude.“ Dakle, došao je ispuniti sve one strahote i gnusnostie koje je njegov uvaženi otac tako grandiozno zamislio i započeo u svrhu uništenja celog ljudskog roda. Aleluja!